Végül a 8. helyen zárt a Minaj FC

Labdarúgás

2023. június 28., 09:10 , 1165. szám

Az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2022–2023-as idényét végül is a 8. helyen zárta a Minaj FC – derült ki a Hivatásos Liga Fegyelmi Bizottságának döntéséből.

Korábban már hírt adtunk róla, hogy a sorozat utolsó fordulójában Volodimir Saran együttese hazai pályán 3-0-s vereséget szenvedett a bronzérmes Zorja Luhanszktól, ami azt jelentette volna, hogy az Ungvár melletti csapat 33 pontjával a 10. helyen zárja a pontvadászatot. Igen ám, de ezen a mérkőzésen a luhanszki alakulat egy meglehetősen felelőtlen cserét hajtott végre. A 76. percben – 3-0-s állásnál – a kárpátaljai származású Szerhij Bulecát a bajnoki találkozóra nem nevezett Dmitro Misnyov váltotta. Már a mérkőzést követően kiderült ez a technikai baki, és némileg érthetetlen, hogy a szövetség fegyelmi bizottsága csak több mint két héttel később hozott döntést az ügyben.

Ezek szerint: a találkozó 3 pontját a Minaj FC kapja 3-0-s gólkülönbséggel.

A döntés következtében a Zorja pozíciója nem változott, maradt a harmadik, 64 ponttal. A Minaj viszont 33 helyett 36 ponttal végzett, ami azt eredményezte, hogy a kárpátaljai csapat – megelőzve a Csornomorecet és a Koloszt – végül a 8. helyen zárta a bajnokságot.

            (tamási)