Gyalogtúra a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete szervezésében

2023. május 18., 11:50 , 1160. szám

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) újabb gyalogtúrát szervezett kicsiknek és nagyoknak május 13-án. A családi kirándulások mindenki számára fontosak, hiszen ezek során lehetőségünk van együtt eltölteni az időt, kikapcsolódni a mindennapokból és közös élményeket szerezni – vélik az egyesület munkatársai.

A KMNE igyekszik színes programokat szervezni tagcsaládjai számára. Ilyen programnak számít a gyalogtúra is, amelyet minden évben megszerveznek azok számára, akik szeretnek a friss levegőn kirándulni.

A családi kikapcsolódás célpontja az Ardai-hegy volt, amely gyönyörű természeti környezetével kiváló lehetőségeket kínál a szabadidős programokra. Emellett az egykori kőbánya egy kicsiknek és nagyoknak egyaránt könnyen megközelíthető célpont.

„A mostani gyalogtúrával az volt a célunk, hogy ne messzire menjünk, hanem felhívjuk a figyelmet arra, hogy lakóhelyünkhöz közel is lehet jó helyeket felfedezni” – mondta Szilágyiné Tóth Gabriella, a KMNE alelnöke.

A hegyre vezető út egy kicsit göröngyös volt ugyan, de még a kezdő túrázók számára is könnyen járható. A túra 28 fő részvételével indult. A borongós idő miatt kicsit módosították a tervezett útvonalat. Ám a csúcsról gyönyörű kilátás tárult Beregszászra.

„Nagyon jó ez a hétvégi kikapcsolódás, ahol értékes időt tölthetünk el más családokkal, ismerkedhetünk, túrázhatunk, és megcsodálhatjuk vidékünk természeti kincseit” – fogalmaztak a résztvevők, valamint hangsúlyozták, ha lesznek még ilyen alkalmak, természetesen részt fognak venni azokon.

Ez alkalommal több olyan család is volt, akik más, hosszabb programokon nem tudnak részt venni, ez a kirándulás azonban pont beleilleszkedett a heti teendőik közé.

A résztvevők a túrát közös piknikezéssel zárták, és hálát adtak az együtt töltött időért.

Az egyesület, bízva a jó időben, az elkövetkező hétvégéken is szabadtéri programokkal – sportnappal, halászléfőzéssel, biciklitúrával és gyermeknappal – fog kedveskedni tagcsaládjai számára.

TV21 Ungvár/K. K.