Smihal: Ukrajnában van a világ legnagyobb aknamezője

2023. január 9., 10:27

Denisz Smihal miniszterelnök kijelentette, hogy Oroszország létrehozta a világ legnagyobb aknamezőjét Ukrajnában – jelentette a korrespondent.net.

A miniszterelnök szerint az orosz agresszió miatt 250 ezer négyzetkilométernyi területű aknamező alakult ki Ukrajnában.

„Jelenleg ez a világ legnagyobb aknamezője. Nemcsak az emberek mozgását nehezíti meg, hanem komoly fennakadásokat okoz a mezőgazdaságban, amely az egyik fő gazdasági ágazatunk” – mondta Smihal a Yonhap dél-koreai hírügynökségnek adott interjúban.

A hírügynökség megjegyzi, hogy 250 ezer négyzetkilométer nemcsak a teljes Koreai-félsziget (kb. 221 ezer négyzetkilométer), hanem Laosz, Románia (mindegyik területe körülbelül 238 ezer négyzetkilométer) és Nagy-Britannia (kb. 244 ezer négyzetkilométer) területénél is több.

A háború elhúzódásával kapcsolatos félelmeket kommentálva Smihal hangsúlyozta, hogy fenn kell tartani az Oroszország elleni szankciókat, és segítséget kell nyújtani Ukrajnának.

„Mindent megteszünk a háború mielőbbi befejezése érdekében. Ehhez a nemzetközi közösségnek szigorúan be kell tartania az Oroszország elleni szankciókat, és meg kell erősítenie azokat” – mondta.

(korrespondent.net/Kárpátalja)