Tanszercsomagban részesültek az első osztályos gyerekek Kárpátalja-szerte

2022. október 10., 12:14 , 1129. szám

A Széchenyi Jótékonysági Alapítvány és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával, valamint a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ) közreműködésével az idei tanév elején sem maradt el a kárpátaljai magyar első osztályos gyermekek tanévkezdésének támogatása. Az elkészített tanszercsomagokat a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) munkatársai és aktivistái adták át a tanév elején Kárpátalja-szerte.

Ahogy az elmúlt években, úgy idén is a KMKSZ helyi alapszervezeti elnökei és munkatársai adták át a tanszercsomagokat az első osztályos gyerekeknek Kárpátalja valamennyi magyar tannyelvű intézményében. Idén összesen 1 252 elsős diák vehette át az előre összeállított csomagokat.

A tanszercsomagokat a KMPSZ munkatársai állították össze, melyek hasznos és nélkülözhetetlen eszközöket tartalmaznak, többek között mappát, füzeteket (kockás, vonalas, srégvonalas), rajzfüzetet, tollat, színes és grafitceruzát, radírt, ollót és vonalzót, melyek elengedhetetlen tartozékok az elsős gyerekek tanulmányainak megkezdéséhez.

Az átadott mappákra egy-egy matrica is került Magyarul tanulni jó! felirattal, melyre a kisiskolások ráírhatják nevüket.

Az ajándékok átadásakor elhangzott, hogy a KMKSZ és a KMPSZ reményei szerint a kisiskolások nagy hasznát veszik majd a tanszercsomagoknak, melyek segítségével könnyebben és vidámabban megismerkednek a betűk és a számok izgalmas világával.

 K. K.