A miniszteri kabinet új gazdasági stratégiát hirdetett

2022. június 12., 11:50

A miniszteri kabinet új gazdasági stratégiát indít Ukrajnában a háború idejére – jelentette be Denisz Smihal miniszterelnök, akit a korrespondent.net idéz.

„Ukrajna elnökének megbízásából a kormány új gazdasági stratégiát indít, amely a háborús körülmények között működve segíti gazdaságunkat és a háború utáni újjáépítés alapjává válik” – közölte Smihal.

Elmondása szerint összesen nyolc programról van szó, amelyek a vállalkozások támogatásán, az állami beszerzéseken, építkezéseken, hitelezésen és a munkanélküliek foglalkoztatásán keresztül hivatottak elősegíteni a munkahelyteremtést.

„Ez egyben a kis- és középvállalkozásoknak nyújtott vissza nem térítendő támogatás, ukrán termelők támogatása, új infrastruktúra kiépítése” – tette hozzá a miniszterelnök.

A miniszteri kabinet honlapján olvasható, hogy az új gazdasági stratégia vállalkozásindításhoz igénybe vehető vissza nem térítendő támogatások biztosítását irányozza elő.

„Az állam több ezer új mikrovállalkozás létrehozásához nyújt támogatást. A pályázatokat a Gyiján keresztül kell majd benyújtani üzleti terv formájában, amelyeket független értékelők-vállalkozók fognak elbírálni. Ezenkívül ehhez a vállalkozáshoz kedvezményes kölcsönt lehet majd felvenni az 5-7-9 keretében. Arra számítunk, hogy a támogatási program több tízezer munkahely létrehozását teszi lehetővé” – idézi Smihalt sajtószolgálata.

(korrespondent.net/Kárpátalja)