Skarlet: Nem fogják kizárni a hiányzó tanulókat

2022. június 10., 16:27

Az új tanévben nem zárják ki a gyerekeket az oktatási intézményekből hiányzás miatt – jelentette ki Szerhij Skarlet oktatási és tudományos miniszter az ukrán hírtelevíziók közös műsorfolyamában, amelyet a korrespondent.net idéz.

„Egyetlen gyermeket sem zárnak ki az iskolából, ha nem csatlakozik a jelenléti [oktatási] folyamathoz, mert a szülőknek kétségei vannak egyik vagy másik oktatási intézmény biztonságával kapcsolatban. Jelenleg kizárólag a gyermek biztonsága és a pedagógus biztonsága jegyében alakítjuk az új tanévet” – pontosított.

A tárcavezető szerint a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) képviselői átvizsgálják az oktatási intézményeket az óvóhelyek tekintetében, s ősszel azok az intézmények nyílhatnak meg, amelyek biztonságosak lesznek.

„Ma minden oktatási intézményben ellenőriznünk kell az óvóhelyek készültségét, a biztonságos oktatási folyamat eszközeinek rendelkezésre állását. [...] A DSZNSZ világos kritériumokkal rendelkezik az óvóhelyi eszközökre vonatkozóan” – mondta a miniszter.

(korrespondent.net/Kárpátalja)