Könyvet – otthonra program Kárpátalján

2022. május 15., 09:03 , 1108. szám

Folyamatosan érkeznek a látogatók a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) beregszászi székházába, ahol tartalmas, szebbnél szebb kiadású könyvek közöl válogathatnak. Az adomány – közel 7 ezer kötet – a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége Könyvet – otthonra program keretében érkezett Kárpátaljára.

„A program keretén belül első körben gyermekeknek szóló mesekönyvek, majd azt követően ifjúsági témájú könyvek érkeztek irodánkba, melyek közül minden tagcsaládunk szabadon válogathat” – tudhattuk meg Pisták Enikőtől, a KMNE beregszászi irodájának vezetőjétől.

A tagcsaládok rendkívül nyitottak az olvasásra, és nap mint nap szép számmal érkeznek az irodába, hogy olvasnivalót válogassanak gyermekeiknek, hiszen nehéz ilyen tematikájú és minőségű magyar nyelvű gyerekkönyveket beszerezni Kárpátalján.

A szülők fontosnak tartják, hogy a gyermekekben a mai modern világban is megmaradjon a könyvek iránti érdeklődés és az olvasás szeretete.

A könyveket a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládos Egyesület tagjai a beregszászi székházban, valamint a Munkácsy Mihály Magyar Házban vehetik át. 

TV21Ungvár/K. K.