Zelenszkij: Újraindul a munka a vállalatoknál

2022. április 16., 16:28

A biztonságos területeken a hazai vállalatok négyötödében ismét megindult a munka – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök péntek esti videoüzenetében, amelyet a korrespondent.net ismertet.

„Ma megbeszélést tartottam a tisztviselőkkel. A fő téma a hadiállapot idején felmerült sürgető gazdasági kérdések megoldása. Megállapítottuk, hogy az ukrán vállalkozások négyötöde ismét dolgozik a biztonságos területeken, ez többek között a nehézipari vállalatokra is vonatkozik” – közölte Zelenszkij.

Szólt arról is, hogy idomulnak a kialakult helyzethez a közlekedési hálózatok, jók a mutatók a kereskedelemben és a szolgáltatások terén.

„Hálás vagyok mindenkinek, aki munkahelyeket őriz meg. Aki alkalmazza embereinket, aki segít a vállalkozásoknak alkalmazkodni ezekhez a nehéz körülményekhez, és megadja Ukrajnának az élethez szükséges gazdasági erőt. Bárhogy legyen is, de minden városban és minden közösségben, ahol nincsenek megszállók és harcok, a gazdaságot maximálisan helyre kell állítani” – mondta Zelenszkij.

(korrespondent.net/Kárpátalja)