Saran újra Kárpátalján vállalt edzőséget

Labdarúgás

2022. február 2., 08:43 , 1094. szám

Az országos élvonalbeli és másodosztályú labdarúgó-bajnokságokban szereplő Minaj FC és Ungvári FC is elkezdte a felkészülést a 2021–2022-es idény tavaszi folytatására.

A sorozatokban egyformán kieső helyen álló két kárpátaljai együttes nemrég az ungvári Avangard Stadionban mérkőzött meg egymással – 1-1-es döntetlen született.

A minajiak ezt megelőzően a magyar élvonalban szereplő Debrecen vendégeként kaptak ki 1-0-ra felkészülési mérkőzésen, amelynek az egyetlen találatát Ugrai Roland szerezte a 36. percben.

Újság még a minajiaknál, hogy az Ungvár melletti alakulat új trénerrel kezdte meg a felkészülést. Az elkövetkező időben az a Volodimir Saran irányítja majd a gárdát, aki 2007–2008-ban az akkoriban az élvonalban szereplő Ungvári Zakarapattyát is irányította.

Az 50 éves szakember legnagyobb sikereit az Olekszandrijával érte el 2018-ban és 2019-ben, amikor is a csapatot feljuttatta az élvonalba, majd bronzérmet is szerzett az együttessel, és az Európa-ligában is irányította az olekszandrijaiakat.

Az ukrán élvonalban február végén folytatódik a bajnokság.

(felvégi)