Munkács továbbra is hibátlan, Ungvár pont nélkül

Labdarúgás

2021. augusztus 4., 08:42 , 1069. szám

Nem sikerült kijavítania az első fordulóban elszenvedett vereségét az Ungvári FC-nek az országos másodosztályú labdarúgó-bajnokságban, miután a Mihajlo Ivanicja által irányított  megyeszékhelyi együttes a másodosztályban ugyancsak újonc Metaliszt Harkiv vendégeként kikapott 3-1-re.

Az ungváriaknak kétgólos hátrányban a 77. percben felcsillant a remény a pontszerzésre, miután Viktor Homcsenko szépíteni tudott, de az egyenlítés nem sikerült, sőt a 89. percben kialakult a 3-1-es harkivi győzelmet jelentő végeredmény.

Két játéknap után a 16 csapatot számláló mezőnyben a Metaliszt áll az élen 6 ponttal, míg az ungváriak pont nélkül sereghajtók.

A hét végi, 3. fordulóban javulhat a mérleg, amikor az Obolony Kijev látogat el a kárpátaljai megyeszékhelyre.

* * *

A harmadosztályban ugyancsak újoncnak számító Munkácsi FC labdarúgócsapata az ungváriaktól eltérően második bajnoki találkozóját is megnyerte.

A Vitalij Sumszkij által vezetett Latorca-partiak a Csernyivci Bukovina otthonában 1-0-ra nyertek Makszim Hirnij 89. percben szerzett találatával.

A hét végén sorra kerülő harmadik játéknapon a munkácsiak amolyan szomszédvári rangadó keretében a Kárpáti Halics ellen lépnek pályára. 

(felvégi)