A csapiak nyerték a kupát

III. Rákóczi-kupa

2019. március 27., 10:06 , 948. szám

Harmadik éve, hogy meghívásos röplabdatornával nyitják a beregszászi főiskola Rákóczi Napok című egyhetes rendezvénysorozatát. Ezúttal a főiskola Öregdiákok és Tanárok csapata mellett Ungvár, Csap, Nagydobrony és Bátyú röplabdásai kaptak meghívást a március 24-én a főiskola új Egészség- és Sportcentrumába megrendezett tornára, ahol végül a döntőben három játszmában, nagy küzdelemben múlták felül a csapiak a tavalyi győztes ungváriakat. A bronzmeccset a bátyúiak nyerték a főiskola tanáraiból álló csapat ellen.

A röplabdatorna kezdetén Fodor Gyula rektorhelyettes köszöntötte a csapatokat és a nézőket, kiemelve a bátyúi csapatot, akik elsőként vettek részt a tornán. Elmondta, hogy a Rákóczi-kupához most már a körülmények is ideálisnak mondhatóak köszönhetően annak, hogy tavaly őszre elkészült a főiskola Egészség- és Sportcentruma.

Köszöntötte a sportrendezvény résztvevőit Szilágyi Mátyás beregszászi magyar főkonzul, hangsúlyozva: „Nagyon örülök, hogy ez a sportkomplexum felépült, és szeretnék minél több sikert kívánni a használóknak, azoknak, akik itt edzenek és itt játszanak mérkőzéseket. Mint tudvalevő, ez a létesítmény magyarországi támogatásból született. Szeretnénk a támogatást tovább folytatni annak érdekében, hogy Kárpátalján minél jobb sportlétesítmények szolgálják a sportolni vágyó emberek tevékenységét mindenfajta sportágban.”

Vizauer Árpád testnevelőtanár, a főiskola Egészség- és Sportcentrumának vezetője ismertette a lebonyolítás rendjét, hangsúlyozva, hogy a győztes csapat nyeri el a Rákóczi-kupa vándorserlegét egy évre, valamint az első három helyezett kupát és érmeket is kap a szervezőktől. Továbbá felszólított minden résztvevőt arra, hogy törekedjenek a sportszerű játékra.

A csapatok két csoportban körmérkőzéseket játszottak, majd a két csoportot megnyerő Csap és Ungvár játszhatta a döntőt a kupáért. Szoros küzdelemben, három játszmában tudtak csak győzni a csapiak, akárcsak a bronzérmet megszerző bátyúiak a főiskola tanáraiból szervezett csapat ellen.

dózsa