Megemlékezés a Kölcsey-emléktáblánál

2019. január 23., 10:08 , 934. szám

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) Beregszászi Alapszervezete január 22-én megemlékezéssel egybekötött koszorúzást szervezett a magyar kultúra napja alkalmából a beregszászi Kölcsey-emléktáblánál a II. Rákóczi Ferenc téren.

Az ünnepségen Molnár D. István, a KMKSZ Beregszászi Alapszervezetének elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, s a kultúra őrzésének és ápolásának jelentőségére hívta fel a figyelmet: „Csak azt tudjuk ápolni és őrizni, amit szeretünk, s ahhoz, hogy valamit szeressünk, meg kell ismernünk azt – így van ez a kultúrával is” – hangsúlyozta, valamint említést tett azokról a tanárokról, akik lelkiismeretesen tanítják az újabb nemzedéket, illetve azokról a szülőkről, akik magyarnak nevelik gyermekeiket, hiszen ez becsülendő.

Köszöntőt mondott még Gyebnár István beregszászi magyar konzul, aki a magyar kultúra összetartó erejét emelte ki, valamint Horváth Zoltán, a KMKSZ Ifjúsági Szervezetének alelnöke és Beregszászi Alapszervezetének elnöke, aki a kárpátaljai magyar ifjúság szerepéről szólt a kultúra őrzését illetően.

Az eseményt a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium végzős diákja, Radvánszky Zsófia versmondása színesítette: Wass Albert A bujdosó imája című költeményét szavalta el. Ezt követően a megemlékezők elénekelték a Himnuszt, majd elhelyezték koszorúikat a Kölcsey-emléktáblánál.

lexi