Eltörölték a gázórával nem rendelkezők szubvencióját

2018. augusztus 23., 10:16 , 919. szám

A miniszteri kabinet úgy határozott, hogy a kedvezmények és a szubvenció eltörlésével ösztönzi a polgárokat gázóra felszerelésére – jelentette a korrespondent.net.

A kormány augusztus 22-i, szerdai ülésén határozott arról, hogy október 1-jétől megszünteti a földgázellátás és -elosztás díjának fizetésére igénybe vehető szubvenció folyósítását mindazok számára, akik központi vagy helyi költségvetési forrásból, esetleg a helyi gázszolgáltató terhére vagy saját költségen nem szereltettek fel gázórát.

Előző nap a portál jelentette, hogy Ukrajnában megkezdte működését a szubvencióban részesülők állami nyilvántartása. Andrij Reva szociálpolitikai miniszter ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a nyilvántartás kidolgozása fél évet vett igénybe, és több hónapon át tesztelték a rendszert. Hozzátette, július 1-jétől minden polgár számára hozzáférhető a nyilvántartás, amely a személyes adatok védelméről rendelkező törvény követelményeivel összhangban teszi hozzáférhetővé a megítélt szubvencióra vonatkozó adatokat valamennyi kedvezményezett és háztartás vonatkozásában.

(korrespondent.net/Kárpátalja)