VI. Csillag születik Tiszaújfaluban

Olvasói levél

2016. augusztus 17., 15:45 , 814. szám

Immár hagyománnyá vált Ti­sza­új­faluban a Csillag születik tehetségkutató verseny meg­rendezése. A verseny varázsa abban rejlik, hogy a gyerekek saját maguk által kedvelt, szeretett verseket, dalokat és maguk által készítette koreográfiákat adnak elő.

A VI. Csillag születik rendezvény ebben az évben augusztus 14-én került megrendezésre. A verseny elején a szerevezők köszöntötték a megjelent közönséget, bemutatták a zsűri tagjait, majd kezdetét vette a verseny. A versenyszámok között felcsendültek régi és napjaink nagy slágerei. Többek között Ferkó Kornélia előadásában Szandi: Tinédzser lamur című slágere, vagy Pintér Béla Kösz, jól vagyok című száma. Tánckoreográfiákkal álltak elő a legkisebb gyerekek. Ivancsó Zsófia és Bara Dorina egy duett táncot adott elő, a Szuper Táncosok gyerekcsapat Janza Kata Mosolyogni kell című dalára egy esernyős tánccal kápráztatta el a közönséget. A versenyszámok után, amíg a zsűri értékelt, a versenyzők három műsorszámmal készültek. Előadtak egy showtime fitness táncot, A zene az kell című musical darabot és Fleur East Sax slágerére táncolva ért véget az előadás. A zsűri elnöke Stul-Stefán Linda hirdette ki a verseny eredményét. A kicsik kategóriájában a Szuper tánccsoport Faydee Maria slágerére előadott tánckoreográfia lett az első. A nagyok kategóriájában Padenics Dominika és Márta Vivien csodálatos duettje lett az új csillag. Az eredményhirdetés után következett az ajándékátadás. Majd egy belga tánccal kezdetét vette a disco. A talpalávalóról most is, mint minden alkalommal Malomka László gondoskodott.

A rendezvényre, mint minden évben, az élelmiszerüzlet udvarán került sor. Amíg az üzlet egyik oldalán folyt a tehetségkutató verseny, addig a másik oldalon főtt a finom bográcsos, melynek főszakácsa Ferkó Sándor volt. Az eredményhirdetés után a szervezők szívesen látták a megjelenteket egy finom bográcsosra.

A bográcsfőzéshez, a gyerekek ajándékaihoz támogatást is kapott a kis falu. Köszönjük a támogatást Ferkó Csabának, a község polgármesterének, Ferkó Bélának, a KMKSZ Tiszaújfalui Alap­szervezete elnökének, Orbán István járási képviselőnek és Breza György magánvállalkozónak.

A kis község lakói páratlan összefogásról adtak példát, hiszen mindenki lehetősége szerint járult hozzá a rendezvény megvalósulásához. Hála és köszönet mindannyiuknak.

K. Zs.