Egyelőre nem drágulnak a vonatjegyek

2016. május 21., 15:00

A közeljövőben nem tervezik a vasúti jegyek árának további emelését – jelentette ki Volodimir Omeljan infrastrukturális miniszter, akit a Korreszpondent idéz.

A tárcavezető emlékeztetett, hogy a jegyárakat a közelmúltban emelték 15 százalékkal, s idő előttinek nevezte az újabb áremelésre vonatkozó találgatásokat.

Omeljan jelezte, mindenekelőtt ki kell nevezni az új vezetőket az Ukrzaliznicja, az állami vasúttársaság személyszállítási ágazatának még be nem töltött tisztségeire, „majd a részletes vasúti menetrend kidolgozását követően tudjuk megmondani pontosan, mire és mikor kerül sor”.

A miniszter kitérő választ adott az éjszakai vonatok eltörlésére vonatkozó újságírói kérdésre, mondván az Wojciech Balczunnak, az Ukrzaliznicja új elnökének hatáskörébe tartozik. Szerinte jelenleg azon dolgoznak az államvasutaknál, hogy javítsák a szolgáltatások színvonalát, „amivel sok a probléma”. Így például Omeljan reméli, hogy a Délnyugati Vasútnál egy-két hónapon belül teljesen lecserélik az ágyneműt.

Közölte, bevezetik a vonatokon a wi-fit. A szolgáltatás tavaly jelent meg az InterCity járatokon, s a minisztériumban arra számítanak, hogy az év végéig valamennyi vonatra sikerül kiterjeszteni.

A Korreszpondent emlékeztet, hogy Volodimir Omeljan infrastrukturális miniszter korábban utasította az Ukrzaliznicját, vizsgálják felül a vasúti menetrendeket, s a nyári időszakban indítsanak kiegészítő vonatokat az üdülőövezetekbe.

(korrespondent.net/Kárpátalja)