ATO: 20 tűzszünetsértést és még több drónt jelentettek

2016. május 21., 13:58

Az elmúlt 24 óra során a szakadárok 20 alkalommal nyitottak tüzet az ukrán kormányerőkre a terrorellenes művelet (ATO) övezetében – jelentette az ATO vezérkarának sajtószolgálata által kiadott szombat reggeli közlemény nyomán az Ukrajinszka Pravda.

A Facebookon megjelent közlemény szerint fokozódott az ellenség felderítő tevékenységének intenzitása, az elmúlt nap folyamán hétszer jelentették pilóta nélküli repülő szerkezetek felbukkanását, melyek Donyeck és Mariupol térségében végeztek felderítést.

A szeparatisták Donyeck elővárosából kézifegyverekből, gránátvetőkből és 82 mm-es aknavetőkből lőtték az ukrán erők állásait Avgyijivka és Opitne környékén.

Azonos fegyverzetből vették tűz alá a kormányerőket Zajceve közelében.

A legtöbb tűzszünetsértés ezúttal Mariupol térségére esett. Sirokinénél gránátvetőkből és 82 mm-es aknavetőkből lőtték az Ukrán Fegyveres Erők alakulatait. Novotrojickénél és Pavlopolnál légvédelmi ütegeket és 120 mm-es aknavetőket vetett be az ellenség. Taramcsuknál este ismét mesterlövész tartotta tűz alatt a kormányerőket.

Luhanszk megyében, Trjohizbenkánál gránátvetőkből lőtték a hadsereg állásait, Novozvanyivkánál pedig kézifegyverekből nyitottak tüzet rájuk.

Éjfél után sem csökkent a támadások intenzitása, a hajnali órákig hat incidensről számoltak be az ukrán katonák. Luhanszk megyében, valamint Mariupol térségében Trjohizbenkánál és Sirokinénél egyaránt kézifegyvereket és gránátvetőket vetett be az ellenség.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)