ATO: két halott és két sebesült a kormányerők napi vesztesége

2016. május 19., 16:21

Az elmúlt 24 óra során két ukrán katona elesett, további kettő megsebesült a terrorellenes művelet (ATO) övezetében – jelentette Olekszandr Motuzjanik, az elnöki adminisztráció illetékes szóvivője csütörtökön, hagyományos napi sajtótájékoztatóján, amelyről az Ukrajinszka Pravda számol be.

Motuzjanik közölte, hogy a két katona ellenséges mesterlövészek fegyverétől esett el, egyikük Avgyijivkánál, a másik Sztanicja Luhanszka térségében.

Az Ukrán Fegyveres Erők egyik katonája akkor sebesült meg, amikor gyalogsági akna robbant alatta Sirokine nagyközség közelében. A másik katona ellenséges tűzben kapott sebet a Donyeck megyei Opitne mellett.

Az ATO vezérkarának sajtószolgálata által közölt csütörtök reggeli összesítés szerint az előző nap folyamán 17 alkalommal nyitottak tüzet a szakadárok a kormányerőkre.

A legtöbb ilyen esetet Mariupol térségéből jelentették. A „banditák” Berezove, Novotrojicke és Sirokine környékén is lőtték az ukrán állásokat kézifegyverekből, nagykaliberű golyószórókból és gránátvetőkből – közölték a vezérkarnál.

Donyeck térségében a szakadárok Avgyijivkától délre nagykaliberű golyószórókból, gránátvetőkből és 120 mm-es aknavetőkből lőtték a kormányerők állásait.

Krasznohorivkától nem messze 82 mm-es aknavetőkből lőtték a szeparatisták az ukrán alakulatokat.

Csütörtökön ellenséges pilóta nélküli repülőszerkezet újabb támadásáról érkezett jelentés. Ezek szerint a drón, berepülve az ukrán kormányerők által ellenőrzött terület fölé, több kumulatív lövedéket dobott le az egyik ukrán alakulat állásainak közelében. A támadásban senki nem sérült meg, a haditechnikában sem keletkeztek károk.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)