Nem szűnnek az összetűzések az ATO-ban

2016. április 22., 14:18

Az elmúlt 24 órában az „oroszországi bérencek” 30 alkalommal nyitottak tüzet az ukrán katonákra a terrorellenes művelet (ATO) övezetében – jelentette az Ukrajinszka Pravda az ATO vezérkara sajtóközpontjának tájékoztatása alapján.

A vezérkarnál jelezték, hogy a szeparatista fegyveresek aktivitása az ATO övezetében változatlanul „magas” a demarkációs vonal minden szakaszán, különösen Donyecknél.

Aknavetőkből, golyószórókból és gránátvetőkből lőtte az ellenség az Ukrán Fegyveres Erők katonáit Zajceve, Avgyijivka és Verhnyotorecke térségében. Luhanszke közelében a szeparatisták BMP-1-es és BMP-2-es gyalogsági harcjárművek fegyverzetéből ugyancsak lőtték a kormányerőket.

Marjinka körzetében mesterlövészek is „működtek”.

Mariupol térségében Sirokinénél aknavetőkből, gránátvetőkből és harckocsielhárító rakétarendszerből vették tűz alá az ukrán egységeket.

Luhanszk megye területén sem volt nyugalom. Különböző rendszerű gránátvetőkből, nagykaliberű golyószórókból és kézifegyverekből lőtték a kormányerőket a szeparatisták Trjohizbenkánál, míg Sztanicja Luhanszkánál a hadsereg állásai mellett az ottani be- és kiléptető ellenőrzőpontot is tűz alá vették.

Az ellenség megfékezésére a kormányerők hét alkalommal kényszerültek viszonozni a tüzet, ám kizárólag kézifegyverekből és gránátvetőkből.

Andrij Liszenko, az elnöki adminisztráció illetékes szóvivője szokásos napi tájékoztatóján pénteken közölte, hogy az elmúlt nap folyamán az ukrán erőket nem érte veszteség a terrorellenes művelet övezetében, azonban két katona megsebesült az ellenséges tűzben Verhnyotorecke térségében.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)