Ukrajnának mindössze háromezer „korrupciós dollárt” sikerült visszaszereznie

2016. április 19., 16:11

A 2016. április 1-jei állapot szerint ténylegesen 77,4 ezer hrivnya korrupció, vagy korrupcióval összefüggő jogsértés miatt bírósági határozat alapján elkobzott és elárverezett tulajdonból származó bevétel folyt be az állami költségvetésbe, ami a jelenlegi árfolyamon megközelítőleg 3000 dollárnak felel meg – jelentette az Ukrajinszka Pravda Hlib Kanyevszkijre, az Ejdosz Központ szakértőjére hivatkozva.

A szakértő szerint az év végén ismét megszégyenülés vár az ukrán kormányzatra, amiért ennyire elenyésző a korrupcióból származó, „visszaszerzett” vagyon.

Emlékeztetett: a kormány 7,7 milliárd hrivnya bevételt irányzott elő erre az évre ebből a forrásból, a pénznek az ország védelmi képességeit kellene erősítenie.

A beavatatlan szem számára is nyilvánvaló, hogy a kormány a rendőrséggel egyetemben elmaradt a költségvetési tervtől – tette hozzá Kanyevszkij az Ukrajinszka Pravdán vezetett blogján.

A portál szerint a legfőbb ügyészség részéről tavaly a jogszabályok ellentmondásosságával magyarázták a csapnivaló eredményeket a korrupciós pénzek lefoglalása terén.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)