Porosenko 2016-ra csak egy mozgósítási hullámot jósol

2016. április 15., 18:09

Petro Porosenko elnök 2016-ra mindössze egy mozgósítási hullámot jósol annak köszönhetően, hogy javultak a szerződéses katonák szolgálati feltételei. Az Ukrajinszka Pravda szerint az államfő azon az ünnepségen felszólalva beszélt erről, amelyet a különleges rendeltetésű belügyminisztériumi járőrzászlóaljak létrehozásának második évfordulója alkalmából rendeztek pénteken Kijevben.

„Egy újabb most megjelenő lehetőség a szerződéses katonai szolgálat a hadseregben. Örömömre szolgál bejelenteni, az ukrán hazafiak tízezrei éltek ezzel a lehetőséggel, ami lehetővé tette számunkra, hogy sokkal későbbre halasszuk az újabb mozgósítási hullámot, csökkentsük annak lehetséges létszámát, s hangsúlyozzuk, ha sor kerül is erre a mozgósítási hullámra, az az egyetlen lesz ebben az esztendőben” – mondta Porosenko.

„Amennyiben Keleten nem éleződik ki a helyzet, biztosítani tudjuk a negyedik és az ötödik mozgósítási hullám leszerelését, alapvetően szerződéses katonákkal biztosítva a katonai egységek feltöltését” – tette hozzá.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)