Újabb képviselőket csábítana át a BPP és az NF

2016. április 6., 15:39

Rövidesen több független vagy frakción kívüli képviselővel bővülhet a BPP (Petro Porosenko Blokkja) Szolidaritás és a Népi Front (NF) parlamenti frakciója – közölte az Ukrajinszka Pravda.

Miután a Batykivscsina keddi lvivi konferenciáját követően Julija Timosenko, a párt vezetője bejelentette, hogy megszakítva a koalíciós tárgyalásokat, ellenzékbe vonulnak, ismét felélénkültek azok a tárgyalások, amelyek célja, hogy további képviselőkkel duzzasszák a BPP és az NF frakciójának létszámát.

Az Ukrajinszka Pravda úgy tudja, hogy hamarosan a beléphet a BPP frakciójába Szerhij Rudik, aki korábban a nacionalista Szvoboda pártban politizált és Artem Vitko, az egykori „radikális” politikus. Szó van továbbá Szerhij Miscsenko és Jevhen Ribcsinszkij képviselők csatlakozásáról is.

A Népi Frontnál Andrij Ivancsuk, Arszenyij Jacenyuk miniszterelnök „barátja” foglalkozik a tárgyalási folyamattal. Az UKROP hivatalos cáfolata ellenére az Ukrajinszka Pravda kitart amellett, hogy Ivancsuk múlt héten tárgyalt Ihor Kolomojszkij oligarchával a párt néhány képviselőjének csatlakozásáról az NF-hez, megállapodás azonban egyelőre nem született közöttük.

„A mieink nem akarják” – kommentálta a helyzetet a portál UKROP-beli forrása.

Jelenleg a Népi Frontnál két képviselő belépését veszik biztosra: Adrij Bileckijét, az Azov egykori parancsnokáét, valamint a szvobodás Jurij Bublikét.

Az április 6-i állapot szerint a BPP és az NF frakcióinak összesen 222 tagja van, így amennyiben valamennyi fentebb megnevezett képviselő csatlakozik a két képviselőcsoport valamelyikéhez, április 12-én sor kerülhet a koalíció megalakítására.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)