Összecsapások Avgyijivkánál

2016. március 23., 14:23

Az elmúlt 24 órában egy katona meghalt, 10 megsebesült a terrorellenes művelet övezetében Kelet-Ukrajnában – közölte hagyományos napi sajtótájékoztatóján szerdán Andrij Liszenko, az elnöki adminisztráció illetékes szóvivője.

Az ATO vezérkaránál az Ukrajinszka Pravda érdeklődésére megerősítették, hogy Avgyijivka ipari negyedében kedden este komoly összecsapásokra került sor.

A tájékoztatás szerint a szakadár fegyveresek immár három hete igyekeznek átjutni Jaszinuvata irányából az ipari negyeden, amely a jaszinuvatai közúti csomópont közelében terül el. Az ellenség előbb aknavetőkből és ágyúkból lőtte a területet, majd diverzáns csoportjaik megpróbáltak behatolni ukrán területre a hadsereg megfigyelőpontjai között.

„Igyekeznek kiverni erőinket az ipari negyedből, hogy ne tudjuk ellenőrizni a jaszinuvatai csomópontot, amennyiben megindítják a technikájukat az irányunkban” – közölte Szerhij Zsmurko, az ATO vezérkarának szóvivője, akit az UNIAN idéz. Hozzátette: jelenleg fegyvereiknek köszönhetően az ukrán erők gyakorolják az ellenőrzést a csomópont felett. Zsmurko elmondta azt is, hogy napközben a térségben jelen vannak az EBESZ megfigyelői, ezért a támadások csak napnyugta után kezdődnek.

A jelzett térségben az ukrán katonák fegyverrel válaszoltak az őket ért támadásokra, s összehangolt fellépésüknek, helytállásuknak köszönhetően visszaverték az ellenség támadásait – jelezte a szóvivő.

(pravda.com.ua/unian.ua/Kárpátalja)