Lakóházakat is lőttek a szakadárok

2016. március 7., 17:10

Az oroszbarát fegyveresek 38 alkalommal nyitottak tüzet az elmúlt 24 órában az ukrán hadsereg állásaira Kelet-Ukrajnában, a kézifegyverek és gránátvetők mellett 82, illetve 120 milliméteres aknavetőket is bevetettek – jelentette a terrorellenes művelet (ATO) vezérkarának sajtóközpontjára hivatkozva az Ukrajinszka Pravda.

Csupán Avgyijivka térségében este 18 óra és éjfél között hét alkalommal nyitottak célzott tüzet aknavetőkből az ukrán állásokra, összesen 80 aknát lőve ki.

Aknatűzzel igyekeztek megsemmisíteni a hadsereg megerősített állásait Zajceve, Luhanszke, Piszki és Novhorodszke térségében. Marjinkánál és Sirokinénél kézifegyverekből lőtték az ukrán katonákat. Golyószórókból és gránátvetőkből adtak le nem célzott lövéseket Neveljszke, Butyivka-bánya, Trojicke és Majorszke térségében.

Éjfél után csökkent az ellenség aktivitása, csupán Hranyitne térségéből jelentették, hogy az ellenség golyószóróból lövi a hadsereg ottani állásait.

Vjacseszlav Abroszjkin, a Donyeck megyei rendőrség vezetője közölte, hogy a szakadárok éjszakai támadásai következtében lakóházak sérültek meg.

„A DNR fegyveresei ismét Avgyijivka békés lakóinak házait lövik. A Lermontov utca 44. szám alatti házat, amelyben egy 80 éves nyugdíjas asszony él, gránáttalálat érte. A robbanás megrongálta a bútorzatot” – közölte.

„Ugyanott, a 64. számú házban, amelyben egy 61 éves nyugdíjas él, kézifegyverektől rongálódtak meg az ablakok” – tette hozzá.

„Áldozatok és sérültek nincsenek. A lövések idején a nők házaikban tartózkodtak. Az épületek távolsága a szeparatisták állásaitól 600–800 méter” – tette hozzá Vjacseszlav Abroszjkin.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)