Ötvenszer lőtték az ukrán állásokat az elmúlt 24 órában

2016. március 5., 10:30

Az oroszbarát fegyveresek pénteken is számos alkalommal megsértették a tűzszünetet Kelet-Ukrajnában, a legveszélyesebb Donyeck térsége volt – közölte az UNIAN hírügynökség a terrorellenes művelet (ATO) vezérkarának sajtóközpontjára hivatkozva.

A jelentés szerint a szakadárok tevékenysége március 4-én a nap második felében aktivizálódott, végig a szembenálló feleket elválasztó demarkációs vonal mentén, különböző kaliberű aknavetőkből lőtték az ukrán kormányerőket. Csermalik térségében 76 aknát lőttek ki a hadsereg állásaira, Zajcevénél 45-öt. Ugyancsak aknatűz alá kerültek a hadsereg állásai Krasznohorivkánál, Majorszknál és Sztarohnatyivkánál – derül ki a vezérkar tájékoztatójából.

Emellett a hadsereg alakulatait Avgyijivkánál, Piszkinél, Luhanszkénél, Zajcevénél, Majorszknál, Trojickénél és Popasznénél gránátvetőkből, golyószórókból és kézifegyverekből vették tűz alá a szakadárok.

A jelentések szerint összesen ötvenszer nyitottak tüzet az ATO-ban résztvevő ukrán erők állásaira az elmúlt 24 órában. Ebből 42 incidens Donyeck térségében történt, további hat esetet jelentettek Mariupol környékéről, s kettőt Luhanszk megyéből.

Az oroszbarát fegyveresek aktivitása éjfél után csökkent. Ezt követően csupán Majorszk és Piszki közeléből jelentettek elszórt lövéseket.

(unian.ua/Kárpátalja)