Három ukrán katona sérült meg az ATO-ban

2016. március 4., 19:21

Az elmúlt 24 órában senki sem vesztette életét a terrorellenes művelet (ATO) övezetében az ukrán katonák közül, hárman azonban megsebesültek – jelentette be mai kijevi sajtótájékoztatóján Andrij Liszenko, az elnöki adminisztráció katonai kérdésekben illetékes szóvivője.

Az ezredes szavai szerint, melyeket az UNIAN idéz, Luhanszk térségében nyugodtan telt az éjszaka, ugyanakkor Donyecknél mára virradóra a szakadár fegyveresek Hrad rakéta-sorozatvetőkből nyitottak tüzet az ukrán állásokra Krasznohorivkánál. Az ellenség ezen kívül 82 milliméteres aknavetőket is bevetett Opitne közelében.

Amúgy a tegnapi nap során a demarkációs vonal teljes hosszában történtek provokációk és lőtték az ukrán állásokat. A legmelegebb a szvitlodari kanyarulatnál, a horlivkai agglomerációban, valamint a donyecki repülőtérnél volt a helyzet.

Liszenko szavai szerint az ellenség a nap világos és sötét szakaszában egyaránt használja fegyvereit, napnyugtával azonban meredeken nő az ilyen esetek száma és a fegyvertűz intenzitása is. Az UNIAN idézi ezzel összefüggésben az ATO vezérkarát, ahol elmondták, hogy az elmúlt 24 órában 57 alkalommal nyitottak tüzet a szakadárok az ukrán állásokra.

(unian.ua/Kárpátalja)