Meseíró pályázat kicsiknek és nagyoknak

2016. március 2., 13:22

A mesém (mesem.hu) oldal idén is meghirdeti Az én mesémet adom neked pályázatot, immáron Mesém címmel, melyre az életkornak megfelelő kategóriában lehet jelentkezni külön-külön a két felhívásra. Aki az íráshoz érez tehetséget, írjon mesét, aki mesét szeret olvasni és tud rajzolni, illusztrálja kedvenc meséjét!

Ha van köztetek mindkettőben tehetséges, akkor írjon és rajzoljon, de külön-külön adja be pályázatát, korának megfelelően!

Korosztályok:

I. 6-9 éves
II. 10-13 éves
III. 14-17 éves
IV. 18+ éves

Pályázni kizárólag elektronikus úton lehet a mesem.hu honlapon, a Pályázat/Pályázati jelentkezés menüpont alatt.

Miután kitöltöttétek a neveteket, a címeteket, korotokat, az írásban támogató (mentoráló) tanárotok vagy szülőtök nevét, feltölthetitek a meséteket. A gyerekek a regisztrálást beszéljék meg szüleikkel!

A meséket a feltöltést megelőzően a következőképpen kell elmenteni: Word vagy Rich Text kiterjesztéssel, Times New Roman 12-es betűmérettel, normál sablon használatával, [neved_mese címe] formában.

A mese feltöltésével, a pályázati feltételek elfogadását követően, beadtad pályázatodat.

Mesekönyvetek 9. kötete valószínű, hogy 2016 őszén megjelenik, mint az előző években,  a bírálatot követően a jó munkák beszerkesztésre kerülnek.

A mesem.hu oldalról előre letöltött részvevői nyilatkozatot kinyomtatva, aláírva el kell postázni a Ráth Lépcső Tudásközpont címére: Ráth Lépcső Tudásközpont, 1011 Budapest, Hunyadi János út 1. vagy erre az emailre: info@rathlepcso.hu

Az érkező munkákat folyamatosan töltik fel a honlapra, hogy lássák mindenkiét, minősíteni is lehet majd őket, valamint rajzokat készíthettek hozzá, mert azok is belekerülnek a könyvbe az alkotó neve alatt.

Az illusztrációkat csak később – ha már sok új mesét olvashattok – lehet majd feltölteni.

A mesék beküldési határideje: 2016. április 11. – a magyar költészet napja.

Az illusztrációkat: 2016. április 4 – május 11. között tölthetitek fel.

I. eredményhirdetés: Ki kerül be a 2016-os kötetbe? – 2016. május 6.

II. eredményhirdetés: Díjkiosztó és könyvbemutató ünnep – 2016 őszén.

(mesem.hu/VV)