Lvivben Molotov-koktélt dobtak a VTB Bank és a Szberbank fiókjaira

2016. február 22., 14:54

Február 22-ére virradóra ismeretlenek egy bankfiókot felgyújtottak, további kettőt megrongáltak Lvivben (Lembergben) – jelentette az Ukrajinszka Pravda.

A nemzeti rendőrség Lviv megyei főosztályának tájékoztatása szerint az elkövetők gyúlékony keverékkel teli üvegeket dobtak épületekbe a Franko utcán, a Csornovol sugárúton és a Sztrijszka utcában. A megyei polgári védelmi igazgatóság tájékoztatása szerint a VTB Bank és a Szberbank Rossziji fiókjaiban ütött ki tűz.

A rendőrségi tájékoztatóból kiderül, hogy a Franko utcában kijevi idő szerint 1.10 órakor dobtak gyúlékony vegyülettel teli üveget a bankfiók földszinti helyiségébe, minek következtében annak valamennyi szobája kiégett. A tűzoltóknak sikerült megakadályozniuk, hogy a lángok az épület felsőbb szintjeire is átterjedjenek.

Valamivel később, 1.40 órakor ismeretlenek egy másik bankfiókba is Molotov-koktélt dobtak, ezúttal a Csornovol sugárúton. Megsérült az intézmény ablaka, illetve a gyújtókeverék égésétől bekormozódtak a falak, de nem keletkezett tűz.

02.00 óra tájban ismeretlenek a Sztrijszka utcai bankfiókba is gyúlékony anyaggal teli üveget dobtak. Az egyik helyiség teljesen kiégett.

A rendőrség tulajdon szándékos megsemmisítése vagy rongálása miatt indított eljárást az ügyben.

A Dzerkalo Tizsnya hetilap internetes változata emlékeztet, hogy szombaton, miközben a két évvel ezelőtti Majdan-tüntetések áldozataira emlékeztek Kijevben, ismeretlenek utcaköveket dobáltak Rinat Ahmetov SZKM nevű cégének kijevi irodájára, valamint feldúlták az Alfa Bank és a Szberbank Rossziji fiókjainak helyiségeit a főváros központjában, betörték az ablakaikat.

(pravda.com.ua/zn.ua/Kárpátalja)