Katonákat vertek meg a Szolyvai járásban

2016. január 20., 16:03

A Szolyvai járásban megvertek két katonát, akik a terrorelhárítási művelet (ATO) területén szolgáltak – tudhatjuk meg Vitalij Hrehor önkéntes közösségi oldaláról.

Január 17-én éjjel a szolyvai járási Kereckén közel húsz férfi támadott meg két katonát, Ruszlan Tinkaljukot és Valerij Marinecet, akik végig ott voltak a kijevi Majdanon, aztán pedig a Donbasz zászlóaljnál szolgáltak önkéntesként és négy hónapig voltak fogságban Ilovajszkban.

Vitalij Hrehor kárpátaljai önkéntes elmondása szerint Valerij január 16-án jött haza Kereckébe, hogy felköszöntse édesanyját, Ruszlan Tinkaljuk pedig vendégségbe jött hozzájuk Ivano-Frankivszkból. Éjfélkor a két katona és Valerij unokaöccse elmentek egy helyi kávézóba. Mikor kimentek dohányozni, Valerij ivano-frankivszki barátjához, aki katonai formát viselt, odament egy helyi, 35 év körüli lakos, és azt kérdezte tőle, hogy miért visel formát és miért nézett rá, ezek után pedig arcon ütötte a katonát. Valerij megpróbálta megvédeni a barátját, viszont ekkorra már egyre több férfi szaladt oda hozzájuk és elkezdte őket ütlegelni.

Mire Jevhen Kikalo, Valerij unokaöccse kiért a kávézóból, a két férfit 15-20 idegen bántalmazta, egyikük már eszméletlenül feküdt a földön. Mikor megpróbálta megakadályozni, őt is megütötték. Csak a kávézó vendégeinek köszönhetően tudták megfékezni valamennyire a verekedést és kihívni a mentőszolgálatot. A sérülésekből kiderült, hogy a katonákat bottal, üvegekkel és csövekkel ütlegelték. Jelenleg a katonák állapota stabil.

A rendőrség eljárást indított az ügyben, a tetteseket még keresik.

(goloskarpat.info/VV)