Menekülnek a poltava megyei rendőrök?

2015. december 21., 17:10

Tömegesen hagyják el a szolgálatot a milícia munkatársai Poltava megyében a nemzeti rendőrség létrehozása miatt kötelezővé tett attesztáció miatt. Az Ukrajinszka Pravda szerint ezt Oleh Beh, a nemzeti rendőrség Poltava megyei vezetője mondta el újságírókkal találkozva.

Szavai szerint az emberek tartanak attól, hogy nem felelnek meg a teszteken, s így nem dolgozhatnak tovább a rendőrség kötelékében.

„Ha valakit nem szakmai alkalmatlanság miatt bocsátottak el, az állam lehetővé teszi számára, hogy végkielégítést és nyugdíjat kapjon. Ezért a legidősebb tisztek vagy azok a fiatalabbak, akik azt hiszik, hogy máshol is elhelyezkedhetnek, lassan távoznak” – mondta Beh.

„Engem aggaszt a számuk (a távozóké – a szerk.), mert hetente egyszer írom alá a parancsokat, igyekszem visszatartani némelyik munkatársunkat, s remélem, valamennyien elmennek a tesztekre, és átesnek az elbeszélgetésen” – tette hozzá.

A megyei rendőrfőnök nem nevezte meg az önként távozók pontos számát.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, hogy a nemzeti rendőrség létrehozásával Ukrajnában azoknak a rendőröknek, akik továbbra is a rendőrség kötelékében kívánnak dolgozni, attesztáción kell átesniük.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)