Porosenko nem zárta ki a személycseréket a kormányban

2015. december 18., 17:45

Petro Porosenko elnök kijelentette, hogy ellenzi az előrehozott választásokat, de nem zárta ki a személycserét bizonyos minisztériumok élén – az Ukrajinszka Pravda szerint az államfő erről a VRT belga tévécsatornának adott interjújában beszélt.

„Nem zárhatom ki, hogy a kormány néhány minisztere le lesz váltva. De ellenzem az előrehozott választásokat és a változásokat a koalícióban. Egyben kell tartanunk a koalíciót” – hangoztatta Porosenko.

„Nem engedhetjük meg Oroszországnak vagy felelőtlen helyi politikusoknak, hogy destabilizálják az ukrajnai helyzetet. Minden tőlem telhetőt megteszek ennek érdekében” – jelentette ki az államfő.

A Dzerkalo Tizsnya hetilap internetes változata emlékeztet, hogy Arszenyij Jacenyuk kormányának két tárcavezetője máris távozott. Jurij Sztecj információpolitikai miniszter lemondását követően december 11-én Andrij Pivovarszkij infrastrukturális miniszter is bejelentette távozását. December 15-én az államfő, a miniszterelnök és a parlament elnöke közös bejelentésben szögezte le, hogy Arszenyij Jacenyuk miniszterelnök távozásának kérdése a kormány éléről nem aktuális.

(pravda.com.ua/zn.ua/Kárpátalja)