Pert vesztettek a kommunisták

2015. december 16., 21:53

Pert vesztett Ukrajna Kommunista Pártja (KPU) az Igazságügyi Minisztériummal szemben a fellebbviteli bíróságon – jelentette az Ukrajinszka Pravda.

A kijevi fellebbviteli bíróság szerdán hirdette ki határozatát, mely szerint a taláros testület elutasítja a KPU kereseteit.

A kommunisták arra kérték a bíróságot, hogy nyilvánítsa jogellenesnek az Igazságügyi Minisztérium eljárását, amely megtagadta, hogy írásba adja, szerintük mely rendelkezéseit sértette meg a kommunista párt a „dekommunizációs” törvénynek, illetve a tárca azon rendeletének a megsemmisítését is kezdeményezték, amely kimondja, hogy a KPU alapszabálya és programja nem felel meg a „dekommunizációs” törvénynek. Ugyancsak a megsemmisítését kérték annak a rendeletnek, amely jóváhagyta a bizottsági döntést, mely a „dekommunizációs” jogszabállyal ellentétesnek ítélte a KPU elnevezését és szimbólumait. Végül a KPU szerette volna elérni a bíróságon, hogy marasztalják el az igazságügyi tárcát bűnös tétlenségért, amit állítólag azzal valósított meg a minisztérium, hogy elmulasztotta ellenőrizni, összhangban áll-e a „dekommunizációs” jogszabály az ország alkotmányával és az Emberi Jogok Európai Egyezményével.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)