Kelemen Mártont választotta alelnökévé a Maros Megyei Tanács

2014. március 13., 06:30 , 687. szám

A Maros Megyei Tanács a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) által jelölt Kelemen Mártont választotta alelnökévé múlt csütörtökön, aki az egy hónapja lemondott Lokodi Edit Emőke helyét veszi át az önkormányzat vezetésében.

Brassai Zsombor, az RMDSZ Maros megyei szervezetének az elnöke az MTI-nek elmondta, Kelemen Mártont egyhangú szavazással választotta alelnökévé az önkormányzati testület. Az új alelnök biológus végzettségű, a Milvus madártani és környezetvédelmi csoport egyik alapítója. Korábban a Környezetvédelmi Minisztériumban is dolgozott Borbély László miniszter tanácsadójaként.

Brassai Zsombor elmondta, a választás előtt valamennyi román párttal egyeztettek. „Valamennyi párt természetesnek tartotta, hogy a megyei önkormányzat két alelnöke közül az egyiket a magyar közösségnek kell adnia” – jelentette ki a megyei szervezet elnöke.

Lokodi Edit Emőke – aki 2004 és 2012 között a Maros Megyei Önkormányzat elnöki tisztségét töltötte be – személyes okokra hivatkozva mondott le február elején az alelnöki tisztségről.

(MTI/Kárpátalja)