Eszközfejlesztés a „GENIUS” J. A. Tehetségpontjainál

2013. november 21., 01:37 , 671. szám

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőnek köszönhetően fontos eszközfejlesztést hajtott végre a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány, amiből mind a nyolc tehetségpontja részesült – az Ungvári 10.sz. Dayka Gábor Középiskola, a Nagydobronyi Középiskola, a Bátyúi Középiskola, a Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola, a Mezővári II. Rákóczi Ferenc Középiskola, a Tiszaújlaki Középiskola, az Aknaszlatinai Bolyai János Középiskola, a Beregszászi Tehetségközpont. 2013. november 15-én ünnepélyes keretek között Brenzovics László, a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány elnöke átadott egy-egy Canon típusú háromfunkciós (nyomtató, fénymásoló, képolvasó) technikai eszközt. Így a 8 központban tanuló közel 2000 diák számára már nem a beregszászi központból fogják kiszállítani a fénymásolt tananyagot, hanem helyben oldhatják meg a sokszorosítást a felmerülő igényeknek megfelelően, ami jelentős költségmegtakarítást jelent.

Brenzovics László beszédében hangsúlyozta a kárpátaljai magyar ifjúságért való összefogás fontosságát és azt, hogy az Alapítvány a jövőben is támogatni kívánja a 8 tehetségpontként funkcionáló iskolát, ahol egységes program alapján, kiváló pedagógusok foglalkoznak szombatonként a legtehetségesebb magyar gyerekekkel.

A technikai eszközök ünnepélyes átadását követően az anyaországból érkezett, a tehetséggondozás terén nagy tapasztalatokkal rendelkező két szakember, dr. Szilágyi Barnabás (Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar), és Inántsy-Pap Ágnes (Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola) adott tanácsokat a tehetségpontok oktatóinak.

Inántsy-Pap Ágnesnek köszönhetően a 8 fent említett iskola az angol érettségi és nyelvvizsgára való sikeres felkészülést elősegítő szoftvert is kap, melyet a napokban fognak feltelepíteni számítógépeikre.

dózsa