Most sem ment Alcsivszkban a Zakinak

Labdarúgás

2012. április 27., 10:00 , 589. szám

A 27. fordulóban megszakadt az Ungvári Hoverla-Zakarpattya menetelése labdarúgásunk második vonalában. Olekszandr Szevidov együttese zsinórban hét győztes meccs után szenvedett vereséget.

Már az előjelek sem kecsegtettek sok jóval, hiszen a sok sérülttel számoló vendégek alcsivszki statisztikája több mint elkeserítő: az eddig lejátszott 13 meccsből mindössze egy döntetlent sikerült elérniük a vendégeknek, az összes többi hazai győzelmet hozott.

A 20. és a 32. percben két pontrúgás után előbb Ogyincov, majd Oparin találataival kétgólos előnyre tett szert a Sztal, amelyet az első félidő előtt egy perccel egy hatalmas védelmi hibából Koszirin faragott minimálisra.

Fordulás után nem sokkal az eddigi 26 meccsen mindössze 11 gólt kapó, de most hármat is összehozó ungvári védelem is betlizett egy nagyot, amit Akimenko használt ki. A legvégén Rajcevic még szerzett egy találatot, de ez is csak a 3-2-es vereséget jelentő végeredmény beállításához volt elegendő.

A botlást természetesen könyörtelenül kihasználták az üldözők: a Metalurg Zaporizzsja a Dinamo Kijev második csapatát győzte le 2-1-re, a Szevasztopol pedig a Zirka Kirovográdot verte 2-0-ra. Hét fordulóval bajnokság vége előtt a Hoverla 65 ponttal vezet a 64 pontos Metalurg Zaporizzsja és 57 ponttal harmadik Szevasztopol előtt.

(felvégi)