Tavaszkezdet győzelemmel

Labdarúgás

2012. március 30., 10:00 , 585. szám

A 22. fordulóval elkezdődött a tavaszi idény labdarúgásunk második vonalában: az Ungvári Hoverla a Niva Vinnicát látta vendégül.

A hazaiak a második, a vendégek az utolsó előtti helyről várták a találkozót, így mindenképpen Olekszandr Szevidov csapata számított esélyesebbnek. Ennek ellenére, bő egy órán keresztül csak meddő mezőnyfölény alakult ki a vinnicaiak kapuja előtt, Trisovic, Koszirin, Viter és a többiek rendre hibáztak a kecsegtető helyzetekben.

A 68. percben aztán megtört a jég: a csereként beálló Gibaljuk viharzott el a jobb szélen és még talán a Csikar-szögnél is lehetetlenebb helyzetből hatalmas góllal szerzett vezetést. Ezt követően a vendégek előtt is kínálkozott lehetőség, de Nagy kapus hárított. A ráadás perceiben egy másik csereember, a házi góllövőlistát vezető Dzsakobija egy kapu előtti kavarodást követően szemfüles találattal állította be a 2-0-s végeredményt.

A listavezető Metalurg Zaporizzsja a 95. percben kapott góllal 1-1-re végzett a Naftovik Ohtirka vendégeként, így a Hoverla és a Metalurg helyet cserélt a tabella élén.

A feljutásra még esélyes többi rivális közül az Arszenal Bila Cerkva hazai pályán vesztett pontokat az Odesszával szemben, a télen nagyszerűen erősítő Szevasztopol 5-1-re nyert az Energetik Burstin vendégeként, a Krimteplicja pedig a pálya használhatatlansága miatt nem tudta lejátszani a bajnokiját a Sztal Alcsivszk vendégeként.

A tabellát az 53 pontos Ungvári Hoverla vezeti az 52 pontos Metalurg előtt. A 3. Arszenal 44, a 4-5. Szevasztopol és Krimteplicja 42 pontos.

A március 29-én rendezendő 23. fordulóban a Hoverla az alsóházhoz tartozó Titan Armjanszk otthonába látogat.

(tamási)