Továbbtanulni szándékozók figyelmébe!

2011. január 28., 09:00 , 524. szám

A 2011-es évben mindenkinek, aki felsőoktatási intézményekbe szeretne felvételizni, önállóan kell jelentkeznie a független vizsgaközpontok által szervezett megmérettetésre. Az iskolák központilag nem kötelesek a diákok felvételi jelentkezését szervezni. A tesztközpontba 2011. február 28-ig, helyi idő szerint 23.00 óráig lehet jelentkezni. Mielőbb jelentkezzen, ha nem akar lemaradni, ha még bizonytalan, ha tanácsra, segítségre van szüksége, bátran keressen fel bennünket!

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítséget nyújt mindazoknak, akik a felsőoktatásban szeretnék folytatni tanulmányaikat, és jelentkezni szeretnének az idei független tesztelésre. Intézményünk felkészült munkatársai segítséget nyújtanak az ukrán nyelvű internetes jelentkezési lap értelmezésében, kitöltésében, a választott szakokra szükséges vizsgatárgyak kiválasztásában, a jelentkezési lap véglegesítésében, internetes feltöltésében és kinyomtatásában, postai előkészítésében, a független tesztközpontba történő regisztrációban.

A gyors és szakszerű ügyintézés, a magyar nyelvű tájékoztatás és tanácsadás, valamint a regisztráció egyetlen helyen megoldható: a beregszászi főiskola tanulmányi osztályán, munkanapokon 8.00 és 17.00 óra között. Címünk: Beregszász, Kossuth tér 6. Szolgáltatásunk ingyenes, önre semmilyen kötelezettséget nem ró.

Irodánk azok előtt is nyitva áll, akik 2007-ben vagy a korábbi években érettségiztek, és közvetlenül a felsőoktatási intézményekben szeretnének felvételi vizsgát tenni. Várjuk azokat is, akik "молодший спеціаліст" diplomával rendelkeznek, és folytatni szeretnék tanulmányaikat. Számukra eligazítást nyújtunk a rájuk vonatkozó rendeletekről, a jelentkezés módjáról, a választható szakokról.

Annak érdekében, hogy a tesztelésre való regisztráció valóban gyors és sikeres legyen, kérjük, hozza magával az alábbiakat:

1) A személyi igazolványt (paszport), ill. azok, akiknek még nincs személyijük, a születési anyakönyvi kivonatot (keresztlevelet).

2) Az érettségi bizonyítványt. Amennyiben még nem rendelkezik érettségivel, de az idén megszerzi azt, akkor egy erről szóló igazolást (dovidka) abból az oktatási intézményből, ahol érettségizni fog. Az igazolás formája letölthető a főiskola honlapjáról (www.kmf.uz.ua), vagy a tesztközpont ukrán nyelvű honlapjáról (www.testportal.gov.ua).

3) Két darab 3x4 centiméteres igazolványképet.

Ne feledje, a tesztelésre való regisztráció nélkül nem vehet részt a tesztvizsgákon, a tesztek eredményei nélkül pedig nem jelentkezhet a felsőoktatásba (kivéve, ha 2007-ben vagy az azt megelőző években érettségizett).

Ha a független tesztelésre akar jelentkezni, ha felsőoktatási intézményben szeretné folytatni a tanulmányait, vagy ha csupán érdeklődik az idei felvételi eljárás, a felsőoktatási intézmények szakválasztéka iránt, jöjjön be hozzánk, és mi segítünk!

Várjuk önt és barátait, ismerőseit.

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Tanulmányi Osztálya