Kitüntették Csoma Zoltánt

2009. július 17., 10:00 , 444. szám

A budapesti Corvinus Egyetem diplomaosztó ünnepségén oklevéllel ismerték el a kárpátaljai kihelyezett tagozat tanárának, az Ukrán Agrártudományi Akadémia Kárpátontúli Agráripari Termelési Intézete tudományos kutatójának, Csoma Zoltánnak az oktatói tevékenységét, aki a most ünnepli ötvenedik születésnapját.

Csoma Zoltán a munkácsi járási Barkaszón született 1959. július 16-án. Előbb a Barkaszói Általános Iskolában tanult, majd Munkácson érettségizett. Az Ungvári Állami Egyetem Kémiai Karán 1982-ben kapott kémiatanári és vegyészmérnöki diplomát. A diploma megszerzése után a nagybaktai kísérleti gazdaság kutatólaboratóriumában kapott munkát, azóta is itt dolgozik.

Tíz éve, 1999-ben indította az akkori Kertészettudományi Egyetem kihelyezett kertészmérnök-képzését a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán. Csoma Zoltán a kezdetektől oktatja a talajtant és az agrokémiát, illetve a környezetgazdálkodást. Ezt az oktatói tevékenységét ismerte el most oklevelével a Budapesti Corvinus Egyetem. Badó Zsolt