Kiállítás Munkácson

Képzőművészet

2008. november 7., 09:00 , 408. szám

Kopriva Attilának, a Kárpátaljai Magyar Képző- és Iparművészek Révész Imre Társasága tagjának festményeiből nyílt kiállítás múlt héten a munkácsi városi galériában.

A munkácsi származású, ma is szülővárosában élő festő az Ungvári Alkalmazott és Dekoratív Művészetek Szakiskolájának elvégzése után a Lembergi Művészeti Akadémián folytatta tanulmányait, majd 1997-től a Munkácsi Technológiai Főiskola (MTI) előadójaként dolgozott, ruhatervező iskolát alapított, majd 2004-től iparművészeti múzeum megszervezését kezdeményezte az MTI keretében. 2005-től a Kárpátaljai Művészeti Főiskola Képző- és Iparművészeti Tanszékének vezetője, a művészettörténeti tudományok kandidátusa. 2006-ban felvételt nyert az Ukrajnai Művészek Nemzeti Egyesületébe.

A kiállítás ünnepélyes megnyitóján Lengyel Zoltán, aki jelenleg Munkács város megbízott polgármestere, mindenekelőtt a művésznek az alkotók ifjú nemzedéke kineveléséhez való hozzájárulását, sokrétű tehetségét, magas szintű szakmai képzettségét emelte ki. (Kárpátalja/zakarpattya.net.ua)