Szeressünk, ahogyan Ő szeret

2006. december 22., 09:00 , 310. szám

Valahol, messze innen, hatalmas fényességben angyalsereg ereszkedik egy kis faluszéli istálló fölé. Gyönyörű szép ének hallatszik: "Dicsőség a magasságban Istennek és békesség a földön a jóakaratú embereknek!" Milyen csoda történt vajon ezen a szegényes helyen? Az odaérkező pásztorok egy házaspárt látnak a jászol fölé hajolni, ahol egy ma született kisded fekszik édesen, csöndesen. De hát mi a rendkívüli ebben? Rengeteg ilyen szegény család van a világon, ahol hasonló körülmények között jön a gyermek a világra. József, Mária és a pásztorok viszont tudják, hogy nagy csoda történt, a Földre érkezett az Isten Fia, megszületett a világ Megváltója!

Honnan tudják ezt? Az Úrtól kapott hit ajándéka által veszik észre, hogy ebbe a szegényes környezetbe a Világegyetem Ura érkezett. Ezért imádják a hívő világ képviselői is, a három királyok (napkeleti bölcsek).

Miért nem kapott ünnepi fogadtatást a saját városától, népétől a Messiás?! Akkor is, azóta is a mi szabad döntésünk, hogy elfogadjuk-e a felismert Igazságot - befogadjuk-e szívünkbe a hozzánk érkező Jóságot, mely akkor is, most is csöndesen érkezik, szelíden - időt hagyva mindannyiunknak a gondolkodásra, a jó döntésre.

Milyen sok "vallásos" ember lehetett akkor is Izraelben, s mégis oly kevesen ismerték fel Őt, s találkoztak vele szabadulásukra, gyógyulásukra, örömükre. Ó, vajon ma a sok "hívő" milyen távolságra van valójában Tőle?! Ő ma is közeledik, minden szív ajtaján alázatosan kopogtat, szállást keres... Meg akar vigasztalni minden sírót, jóllakatni minden éhezőt, gyógyítani a beteget, feloldozni minden megkötözöttet és gazdagítani szerető kegyelmeivel a lelki szegényeket, azaz a gyermeki lelkületű, jóra törekvő embereket.

Ti, akik már befogadtátok Őt, segítsetek Neki szállást találni a többi, még kérges szívű, közömbös és tévelygő embernél! Hiszen egyedül Ő a Szabadító, egyedül Ő az Üdvözítő. Legyen ez a szolgálat sóval ízes, vonzó az őszintén keresők számára. Ezért hasznos Teréz anya jó tanácsa, ugyanis a Reá várakozás nem lehet passzív, ellenkezőleg, szívesen cselekvő és örömmel telített legyen!

"Az öröm imádság, az öröm erő.

Az öröm háló, amellyel lelkeket foghatunk.

Isten szereti az örvendező imádságot.

A legjobb módja, hogy Istennek hálát adjunk,

ha dolgunkat örömmel tesszük ...

Szeressünk, ahogyan Ő szeret;

segítsünk, ahogyan Ő segít;

adjunk, ahogyan Ő ad;

szolgáljunk, ahogyan Ő szolgál;

mentsük meg az embert,

ahogyan Ő megment minket;

huszonnégy órán át vele legyünk,

és a legnyomorúságosabb öltözékben is felismerjük."

Majnek Antal