Beregszász–Budapest–Kijev

2003. szeptember 19., 02:00 , 140. szám

Rövid nyári szünetet követően szeptember 13-tól ismét folynak a próbák a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színházban.

A társulat terveiről Balázsi József igazgató lapunknak elmondta: a beregszászi színészek legközelebb szeptember 20-án, illetve október 6-án lépnek fel a budapesti Nemzeti Színház Bánk bán című előadásában.

Szeptember 30-án mutatják be a Juhász Ferenc műve alapján készült A szarvassá változott fiú kiáltozása a titkok kapujából című előadást a budapesti Bárka Színházban Vidnyánszky Attila rendezésében, Törőcsik Mari és Trill Zsolt főszereplésével.

Október 10–11-én a kijevi Misztecke Berezillja fesztiválra készülnek a társulat tagjai, ahol a Csehov-egyfelvonásosokból készült darabot, illetve Csokonai Kar­nyó­néját adják majd elő.

A tervek szerint idén ősszel is folytatódna a színház és a Kárpátaljai Magyar Tanárképző Főiskola megállapodása alapján tavasszal megkezdett, a társulat repertoárját bemutató népszerű sorozat. A részletekről még folynak a tárgyalások, az első színházi előadásra várhatóan októberben kerül majd sor.

F. K.