Dr. Pásztor Bálint: Fontos, hogy a nemzeti kisebbségeknek legyen képviselőjük az Európai Parlamentben

2024. április 17., 09:32 , 1206. szám

Vegyenek részt az európai parlamenti választáson, és szavazzanak a Fidesz–KDNP EP-listájára, amelyen Vicsek Annamária, a VMSZ politikusa befutó helyen szerepel – hangsúlyozta dr. Pásztor Bálint a Szabadkai Magyar Rádió műsorában.

A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke jelezte: fontos, hogy a nemzeti kisebbségeknek legyen képviselőjük az Európai Parlamentben, így az is, hogy a vajdasági magyarságnak szintén legyen képviselete.

„Fontos, hogy a nemzeti kisebbségek védelme témája legyen az Európai Parlament üléseinek, és ehhez olyan emberekre van szükség, akik a saját közösségükről tudnak beszélni, és arról, hogy mit is jelent Európában nemzeti kisebbség tagjaként élni” – mondta.

Dr. Pásztor Bálint kiemelte, Vajdaságban arra fogják buzdítani az embereket, hogy a Fidesz–KDNP-re adják le levélszavazatukat az EP-választáson. Ez nemcsak az érdekképviselet, hanem a közös értékrend miatt is fontos.

„Vegyenek részt a szavazáson, hiszen egyáltalán nem mindegy az, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség európai parlamenti képviselőjelöltje, illetve a Fidesz–KDNP listája hány tízezer szavazatot fog szerezni Vajdaság területén” – hívta fel a figyelmet.

(vajma.info/pannonrtv.com/Kárpátalja)