Ungváron és Munkácson is nyílik új bevásárlóközpont idén

2024. április 15., 13:16 , 1205. szám

Idén három objektummal gyarapszik Nyugat-Ukrajna kereskedelmi ingatlanjainak sora: az ungvári Ukraine bevásárló- és szabadidőközponttal, az ivano-frankivszki A7 bevásárlóközponttal, valamint a munkácsi Roszvihiv bevásárló- és szabadidőközponttal – jelentette a Retail & Development Advisor tanácsadó cég sajtószolgálatára hivatkozva a forbes.ua. A kiadvány szerint Nyugat-Ukrajnában összesen hat, több mint 180 ezer négyzetméter alapterületű új bevásárlóközpont projektjének kivitelezése van folyamatban, amelyek a megvalósítás különböző szakaszaiban vannak.

A várhatóan idén átadásra kerülő három bevásárlóközpont közül a legnagyobb, a négyszintes TRC Ukraine Ungváron, a Szvoboda sugárúton nyílik meg. Alapterülete körülbelül 20 000 m², ebből 12 000 m² lesz bérelhető.

„Az építési munkálatok tavasz végére befejeződnek, nyáron pedig megkezdődik a homlokzat kialakítása és megindulnak a belső munkálatok” – idézi a forbes.ua Andrij Lotockijt, az RDA vezérigazgatóját.

A bevásárlóközpont fő bérlői a közel 3 000 négyzetméteres ALMA élelmiszer-áruház, egy mozi, egy ételudvar, valamint ruházati, illatszer- és ékszerkereskedelmi láncok lesznek, köztük a lengyel LPP, a Brocard, a Zolotij Vik, az Ukrzoloto és mások.

A TRC Roszvihiv Munkácson a Roszvihiv és a Petrov tábornok utcák kereszteződésénél épül meg. A létesítmény teljes területe 5 600 négyzetméter, fő bérlője pedig az 1 300 négyzetméter alapterületű ALMA élelmiszer-áruház lesz, valamit az LPP, az Allo, a Zolota Krajina, a Prostor és mások.

(szcs/forbes.ua)