Jótékonysági est a Rákóczi‐főiskola Felsőfokú Szakképzési Intézetében

2024. április 14., 10:34 , 1206. szám

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Felsőfokú Szakképzési Intézete IV. évfolyamos turizmus szakos hallgatóinak és Diákönkormányzatának közös szervezésében jótékonysági estre került sor április 10-én.

A jótékonysági est fő célja a háborúban elesett katonák árváinak megsegítése volt. A program megszervezését ezúttal nem az intézmény vezetése, hanem az ott tanuló fiatalok kezdeményezték, a turisztika szakos hallgatók és az intézmény diákönkormányzata.

A jelenlévőket Soós Katalin, az intézmény igazgatója köszöntötte. Örömét fejezte ki, hogy a szakképzési intézet diákjai egy nemes kezdeményezést indítottak el, amellyel a nehéz sorsú gyerekek mindennapjait kicsit könnyebbé lehet tenni.

„Nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy az oktatás mellett követendő példákat is állítsunk a fiatalok számára, és ennek az eredménye ez az adománygyűjtés is” – mondta Soós Katalin, majd hozzátette: „A szeretettől, a jóságtól mindnyájan jobbak és gazdagabbak leszünk. Megtanuljuk, hogy jobb adni, mint kapni. Én ezért nagyon büszke vagyok a diákjainkra.”

A megnyitót követően jó hangulatú est vette kezdetét, melyen a kapcsolatépítésé, az évfolyamok közötti ismerkedésé volt a főszerep.

A szakképzési intézetben hosszú évek óta van turisztikai szakirány, ahol a fiatalok emelt óraszámban foglalkoznak a rendezvényszervezés elsajátításával.

Az est folyamán a résztvevők adományozhattak, valamint tombolasorsolást is tartottak. A befolyt összegből pedig a közeljövőben egységcsomagokat készítenek, melyeket a Nagyszőlős környéki hadiárváknak juttatnak majd el.

Egy-egy program megszervezésének alapvető része, hogy biztosítani kell hozzá az anyagi hátteret. A fiatalok ezt is megoldották, hiszen mind a lebonyolításhoz szükséges forrást, mind pedig a tombolán kisorsolt csomagokat egy-egy szervezet vagy vállalkozás felajánlásából szerezték be.

Az esemény során a résztvevőknek lehetőségük volt bálkirályra és bálkirálynőre is szavazni. A szavazás eredményeképpen a bálkirály Koromán Máté, a Diákönkormányzat elnöke, II. évfolyamos számvitel és adóügy szakos hallgató lett, bálkirálynővé pedig Ádám Edina III. évfolyamos óvodapedagógia szakos diákot választották.

„Bizton állíthatjuk, hogy ismét egy sikeres programot rendeztünk, ahol mind a tanárok, mind pedig a diákok is jól érezhették magukat, kimozdulhattak a monoton mindennapokból, és persze nem mellesleg az adományozás önmagában egy fontos dolog, ami jó érzéssel tölti meg az emberek lelkét, így ez a rendezvény semmiképp sem volt hiábavaló” – fogalmaztak a szervezők.

A mostani jótékonysági est volt az első, amelyet a fiatalok közösen valósítottak meg. A későbbiek során újabb programokat szerveznek majd, amelyekkel szintén egy-egy közösséget és rászorulókat kívánnak támogatni.

TV21 Ungvár/K. K.