Reznyikov az Egyesült Államokból érkezett jó hírekről számolt be

2022. július 30., 13:47

Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter telefonon tárgyalt amerikai kollégájával, Lloyd Austinnal. A felek Ukrajna védelmi képességeinek megerősítéséről tárgyaltak – derül ki Reznyikovnak a Twitteren július 30-ára virradóra megjelent bejegyzéséből, amelyet a korrespondent.net idéz.

„Állandó párbeszédet folytatunk a Pentagon vezetőjével, Lloyd James Austin III-mal. Ma megbeszéltük valamennyi eseményt a legutóbbi beszélgetésünk óta. Örülök, hogy az Egyesült Államok védelmi minisztere jó hírekkel tért vissza. Hamarosan megjelennek az eszközök védelmi képességeink megerősítésére” – írta az ukrán miniszter.

A korrespondent.net emlékeztet, előző nap John Kirby, az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Tanácsának stratégiai kommunikációért felelős koordinátora egy sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy „nemsokára” bejelentik az új katonai segélycsomagot Ukrajnának. A szóvivő nem fedte fel annak tartalmát.

Korábban jelentették, az amerikai kongresszus mindkét pártja támogatja az ATACMS-rakétarendszerek átadását Ukrajnának. Ezek lövedékeinek hatótávolsága meghaladja a 280 kilométert.

(korrespondent.net/Kárpátalja)