Smihal értékelte az EU-val kötött társulási megállapodás teljesítését

2022. július 17., 15:52

Ukrajna 63%-ban teljesítette az Európai Unióval kötött társulási megállapodást, 2022–2023-ban az ország jelentős előrelépésre számít ezen a téren – közölte Denisz Smihal miniszterelnök, akit a korrespondent.net idéz.

Az ukrán kormányfő jelezte, megbeszélést folytatott Josep Borell-lel, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjével.

„Konkrét lépésekről tárgyaltunk az uniós integráció felgyorsítása és a Társulási Tanács ülésének előkészítése érdekében. Ukrajna 63%-ban teljesítette a társulási megállapodást. 2022–2023-ban jelentős előrelépést fogunk elérni. A háború ellenére folytatjuk a reformokat. Hálás vagyok az EU-nak a támogatásért” – írta a miniszterelnök a Twitteren.

A miniszteri kabinet weboldala szerint a Borrell-lel folytatott beszélgetés során Smihal kifejezte Ukrajna készségét folytatni az integrációt az EU egységes belső piacába.

„Hazánk számít többek között a Megállapodás az Ipari Termékek Megfelelőség-értékeléséről és Átvételéről (ACAA) megkötésére, a csatlakozásra az NCTS közös tranzitrendszerhez, az egységes roaming zónához és az egységes SEPA pénzforgalmi övezethez – áll a közleményben.

(korrespondent.net/Kárpátalja)