Tűzoltó-bemutató, aszfaltrajz és bohócparádé a téglási gyereknapon

2016. augusztus 27., 13:22

Harmadik alkalommal szerveztek idén gyereknapot Téglás községben. A rendezvény a helyi KMKSZ-alapszervezet szervezésében valósul meg évről évre.

Az idei megnyitón Kovács Erika, a téglási KMKSZ-alapszervezet elnöke, a rendezvény házigazdája köszöntötte az egybegyűlteket, mindenki számára vidám szórakozást kívánt.

Balogh Lívia, a KMKSZ Ungvári Középszintű Szervezetének elnöke örömét fejezte ki, hogy a járásban egyre több alapszervezet rendez gyereknapot. Mint mondta, ez a nap a gyerekekről szól, hiszen ők a jövő kulcsai.

A köszöntéseket követően Ignácz Mária vezetésével a helyi kultúrház csoportjai léptek fel kulturális programmal. A műsort követően kézműves-foglalkozások várták az ifjakat: lehetőség volt papírvirág készítésére, gipszöntésre, hajfonatok tanulására, de a kicsik kedvence, az arcfestés sem hiányzott a palettáról.

Idén is volt bohócparádé. A bohócok igazán jól megnevetették a kis gézengúzokat. Volt tűzoltóbemutató is. A piros masina rendkívüli népszerűségnek örvendett. Az ügyesebbek az aszfaltrajzban is kipróbálhatták művészi tehetségüket, eközben a trambulinon non-stop váltották egymást a gyerekek. A rendezvény végén tortával zárták a napot, majd a kis lurkók vidámsággal telve, elégedetten lassan hazamentek.

A gyereknap támogatói a Miniszterelnökség, az Italia Snack and Pizzéria, és a KMKSZ Ungvári Középszintű Szervezete voltak.

VE