A szakadárok lőtték a majorszki és marjinkai ellenőrzőpontokat

2016. augusztus 1., 14:18

A szakadár erők vasárnap az esti órákban kézifegyverekből és automata gránátvetőkből tüzet nyitottak két, az Ukrán Állami Határőrszolgálat által működtetett kelet-ukrajnai ellenőrzőpontra – jelentette az UNIAN hírügynökség a határőrség sajtóközpontjára hivatkozva.

A közlés szerint 19.25 órakor a majorszki ellenőrzőpontra nyitottak tüzet 5,45 mm és 7,62 mm kaliberű kézifegyverekből Horlivka irányából. A támadás idejére az ellenőrzőpontot lezárták, azaz a személy- és a járműforgalom is szünetelt. A határőrök mindent megtettek annak érdekében, hogy az incidensnek ne legyenek civil áldozatai – derül ki a tájékoztatóból.

Később, 22.45 órakor a „terroristák” a marjinkai ellenőrzőpontot vették tűz alá 7,62 mm-es kézifegyverekből, valamint AGSZ–17-es automata gránátvetőkből. A lövéseket a szakadárok által ellenőrzött Olekszandrivka irányából adták le.

A terrorellenes művelet (ATO) vezérkarának sajtóközpontja által kiadott hétfő reggeli összesítés szerint a szakadárok az előző 24 óra folyamán 85 alkalommal nyitottak tüzet az ukrán kormányerőkre. Ezen belül Donyeck térségéből 37, Mariupol irányából 35, Luhanszk megyéből 13 támadást jelentettek. Donyeck térségében a minszki megállapodások által tiltott 122 és 152 mm-es tüzérségi lövegeket is bevetett az ellenség.

(unian.ua/Kárpátalja)