Lopták az infrastruktúra felújítására szánt pénzeket Luhanszk megyében

2016. január 6., 20:19

A Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU)  megakadályozta a Luhanszk megyei közlekedési és szociális infrastruktúra kiépítésére és felújítására szánt költségvetési pénzek elsikkasztását – jelentette az UNIAN.

A hírügynökséget az SZBU sajtóközpontja arról tájékoztatta, hogy a tevékenységi szféráért felelős helyi vállalatok és intézmények egy sor kereskedelmi struktúrával kötöttek megállapodást a munkálatok kivitelezéséről.  

„Hozzájutva az állami pénzekhez, a kereskedők több, általuk ellenőrzött, fiktívnek tűnő vállalatot hoztak létre. Ezek számláira utalták át azokat az összegeket, amelyeket állítólag építőanyagok szállításáért és egyéb szolgáltatásokért kaptak. A továbbiakban az elkövetők készpénzre váltották és eltulajdonították ezeket az összegeket” – derül ki a tájékoztatásból.  

Az SZBU munkatársai elsőként azt a futárt vették őrizetbe, aki több mint egymillió hrivnyát továbbított a kereskedőkhöz. A cégirodákban és az ügyben érintett személyeknél tartott házkutatások, valamint autóik átvizsgálása során a bűnüldöző szervek közel egymillió hrivnyát, bankkártyákat és könyvelési dokumentumokat foglaltak le.

Az ügyben bűnügyi eljárás indult.

(unian.ua/Kárpátalja)