Megérkeztek a biciklik

Folytatódik a „Kerékpárt Kárpátaljának” akció

2003. november 7., 01:00 , 147. szám

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) „Kerékpárt Kárpátaljának” elnevezésű jótékonysági akciója révén az elmúlt héten újabb kerékpárszállítmány érkezett Kárpátaljára.

Az 532 kerékpárból mintegy tucatnyi helyi középiskola diákjai részesülhetnek. Az elmúlt héten Beregszász környéki középfokú oktatási intézményekben vehették át a gyerekek a nekik szánt adományt, többek között a Jánosi Líceumba (50 db), a Jánosi Középiskolába (40 db), a Gáti Kovács Vilmos Középiskolába (40 db), valamint a Nagyberegi (40 db), Nagy­muzsalyi (25 db) és a Mezővári II. Rákóczi Ferenc Középiskolákba (60 db) jutott a bringákból, ahol a szétosztásnál jelen volt Kozma Imre atya, az MMSZ elnöke és dr. Orosz Ildikó, a KMPSZ elnöke.

Soós Károly, az MMSZ határon túli részlegének vezetője elmondta: „A kerékpárokat olyan magyarországi családok ajándékozták, akik tudják, hogy a határon kívül is élnek magyarok. Ez a program azt a célt szolgálja, hogy a gyerekeknek könnyeb­bé tegyük az iskolába járást. Sajnos egyszerre nem tudtuk áthozni a határon valamennyi biciklit, ezért az átadásuk, célba­ juttatásuk hosszabb folyamat lesz.”

Ferenczi Katalin