Nem sikerült a bravúr a Dinamo Kijev ellen

Labdarúgás

2024. április 24., 08:07 , 1207. szám

A mögöttünk maradt héten a Minaj FC a 16. fordulóból elmaradt mérkőzését pótolta a Dinamo Kijev ellen, és a fővárosi Valerij Lobanovszkij Stadionban lejátszott párharc végén a vendégek örülhettek a 3 pontnak.

Emlékeztetőül: ez volt az az ominózus bajnoki találkozó, amelyből december elsején mindössze egyetlen percet sikerült lejátszani Minajban, mivel azt követően többször is légiriadót rendeltek el. Mire elmúlt volna a veszély, a fővárosi együttes azért nem volt hajlandó folytatni a mérkőzést, mert számításaik szerint a találkozó végét sötétség miatt nem tudták volna lejátszani a villanyvilágítással nem rendelkező Minaj Arénában… A szövetség fegyelmi bizottsága előbb a három pontot a Dinamo javára ítélte, de később úgy döntöttek, hogy mégis újra kell játszani a párharcot, de, már a Dinamo otthonában.

Ezt a mérkőzést pótolták most, amelyen a kijeviek elég hamar, már az 5. percben vezetést szereztek Vitalij Bujalszkij révén. Félóra elteltével már kettővel ment a Dinamo, Jarmolenko beívelésébe Dmitro Nyemcsanyinov ért bele olyan szerencsétlenül, hogy a labda a saját kapujában kötött ki.

A második félidőt szépségdíjas góllal kezdte a Minaj, Timur Korablin védhetetlenül lőtt a jobb felső sarokba. Ezt követően a kárpátaljai együttes akár a döntetlent is kicsikarhatta volna, többször is adódott helyzet a kijevi kapu előtt.

A 86. percben aztán a Dinamo bebiztosította a győzelmét, Nazar Volosin állította be a 3-1-es végeredményt.

Szombaton és vasárnap a 25. fordulót rendezték, ezeken a következő eredmények születtek: Csornomorec Odessza–Krivbasz 1-2, Vorszkla Poltava–Kolosz Kovalivka 0-2, Veresz Rivne–Dnyipro–1 1-1, Olekszandrija–LNZ Cserkaszi 1-2, Dinamo Kijev–Polisszja Zsitomir 3-0.

A Minaj–Ruh Lviv, Metaliszt 1925 Harkiv–Obolony Kijev és a Sahtar Donyeck–Zorja Luhanszk mérkőzéseket lapzártánk után rendezik.

A 23 mérkőzésen 55 pontot gyűjtő Sahtar vezeti a tabellát a 24 meccsből 54 pontos Dinamo előtt, míg a harmadik Krivbasznak 25 találkozó után van 51 pontja.

A sereghajtó Minaj 15 pontos, a hátránya 5 pont a bennmaradást jelentő helytől.

(jakab)